Højeste Skrotpræmie

HVAD ER EN SKROTPRÆMIE?

En skrotpræmie er det ord vi i daglig tale bruger når vi taler om den skattefri skrotgodtgørelse. Det er et lovkrav i Danmark at du afleverer din bil til en miljøgodkendt autoophugger, når den skal skrottes. Til gengæld har du så ret til at få en skrotpræmie, som miljøstyrelsen har sat til at være 2200,-.

Ordningen med skrotpræmier er skabt for at gøre det attraktivt at få sin skrotbil afhentet af en godkendt autoophugger. Man skal også være opmærksom på at det er ulovligt at aflevere sin bil til en autoophugger der ikke har miljøstyrelsens godkendelse.

Højeste skrotpræmie afhænger af din bil

Der er flere faktorer i spil når det kommer til udregningen af den endelige skrotpræmie. Når det kommer til biler der skal skrottes ser autohuggere blandt andet på:

For at få den fastsatte sats fra miljøstyrelsen kræves det at der er 4 hjul på bilen og at den kan trille. Udbrændte biler eller biler der er beskadiget i et omfang som gør det sværere at transportere dem, vil man derfor ikke kunne forvente at få udbetalt den fulde sats. Læs om skrotbiler og deres håndtering her.

 

En skrotbil pris du kan forholde dig til

Vi vil gerne gøre det så nemt for vores kunder som muligt ved at tilbyde priser, som alle kan forholde sig til. Når du bestiller en afhentning hos os – via telefon eller hjemmeside – så får du en pris med alt inkluderet.

Det vil sige at vi står for afmelding af dine nummerplader og for transport af skrotbilen – den aftale pris er hvad du får udbetalt.

Vi ved hvor travl en hverdag vores kunder kan have. Derfor tilbyder vi vores kunder afhentning på deres vilkår. Udfyld og vedlæg blot en fuldmagt, så henter vi bilen på aftalte tidspunkt og sætter skrotpræmien in på din konto.

Hvad skal man medbringe for at få en skrotpræmie?

Det er afgørende at have en gyldig registreringsattest for at skrotte et køretøj, da den indeholder nødvendige oplysninger om ejer og køretøj, som kræves for behandling hos miljømyndighederne. Uden denne attest er det ikke muligt at skrotte bilen.

For at modtage skrotpræmien, skal ejeren være fysisk til stede for at signere skrotattesten. Uden ejerens underskrift bliver skrotattesten og dermed skrotpræmien annulleret.

Er registreringsattesten udløbet eller mistet, kan en ny bestilles via Skatteforvaltningens hjemmeside, men kun af bilens registrerede ejer. Der går op til 10 dage fra bestilling til modtagelse af attesten. Yderligere information kan findes på SKATS hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål om din skrotpræmie

Skrotpræmien motiverer til miljøvenlig afskaffelse af udtjente biler, fremmer genbrug og opfylder miljøkrav. Kun udbetalt ved valg af miljøgodkendt autoophugger​​.

Standardpræmien er 2.200 kr, men nogle biler kan indbringe op til 10.000 kr. baseret på tilstand, model, årgang og reservedele​​.

Kvalifikation afhænger af bilens opfyldelse af krav og værdi af genanvendelige dele. Indhent flere tilbud for højeste præmie​​.

Ja, bilen skal afmeldes korrekt i Motorregistret for at modtage skrotpræmien. Dette kan autoophuggeren ofte hjælpe med​​.